• +36 70 679-7000
  • 5600 Békéscsaba Andrássy út 51/A I.emelet 27.

Esztétikai Fogászat

A fogászat legérzékenyebb pontja az esztétika, ezért nagyon komolyan vesszük. Az elmúlt években igen nagy változásokon átesett esztétikai fogászat által segítünk, hogy a legszebb mosolyát viselhesse. Nálunk nem kell kompromisszumot kötnie. Magas minőség, elérhető ár, a legtermészetesebb és legújabb technológiákkal. Pácienseink elégedettségére törekszünk, mindezt elérhető áron!

Esztétikus pótlások: Korona/ Híd

Amikor a fogszövet olyan mértékben károsodik, hogy sem töméssel, sem betéttel nem helyreállítható, a fog restaurálása koronával lehetséges. Ehhez a fog felszínéből el kell távolítani annyi anyagot, hogy a koronának legyen elegendő hely. A korona tökéletesen illeszkedik a lecsiszolt fogra, ezáltal megerősíti azt és visszaadja annak természetes formáját. Rendelőnkben különböző típusú koronák közül választhat:

-Fémkerámia korona/híd :

 a fogpótlás váza egy speciális fém-ötvözetből áll, erre a vázra égetik rá a porcelán leplezést. Magyarországon a legtöbb korona ilyen típusú. Előnye hogy nagyon strapabíró a fémváz miatt, hátránya lehet hogy kialakulhat a fognyak körül látható vékony sötét vonal, ugyancsak a fémváz miatt… Elsősorban a hátsó régióba javasoljuk ezt a típust.

-Aranykerámia korona:

A fogpótlás vázát speciális arany ötvözetből készítik, erre kerül rá a porcelán leplezés. Előnye az arany antibakteriális hatása, amely megvédi a fogat a szuvasodástól, szövetbarát és rendkívül pontosan illeszkedő pótlás. Ezen tulajdonságok miatt az egyik legtartósabb korona típus.

– Cirkónium – oxid korona/ híd

A korona/híd váza maga a fehér cirkónum oxid, ebből fakadóan esztétikai szempontból kifogástalan. Előállításakor alkalmazott speciális technológia következtében nagy pontossággal illeszkedik a fogra, tökéletes a széli záródás, szövetbarát, nem vált ki allergiás reakciót. Keménysége miatt alkalmas hátsó fogak ellátására, esztétikája miatt tökéletes a front tájékra. Kiemelkedő hajlítószilárdsága miatt hosszabb hidak készíthetőek cirkónium oxidból.

– Préskerámia/emax/földpát korona/héj:

A préskerámia fémmentes fogpótlás. A “legélethűbb” fogpótlásnak is szokták nevezni, átlátszósága pont olyan mint a természetes fogé, teljes mértékben igazodik a többi fog színéhez. Mivel keménysége és hajlítószilárdsága nem éri el a cirkonium oxidét, ezért a

préskerámia leginkább szóló koronák, héjak vagy betétek készítésére alkalmas.

Héj

A héj egy nagyon vékony porcelán réteg, amely úgy illeszkedik a fog elülső felszínéhez, ahogy a műköröm illeszkedik a természetes körmön. A héjakkal lehet javítani a fogak színét, alakját és kis mértékben a helyzetét kisebb réseket be lehet zárni. Előnye a koronához képest, hogy sokkal kevesebbet kell csiszolni a fogból. A híres hollywoodi mosolyok is döntő többségben héjak segítségével lettek olyan ragyogóan fehérek és tökéletesen szabályosak.

Fogfehérítés

Akár 8 árnyalatnyi világosodás két héten belül otthon, kényelmesen. Sokan megriadnak, hogy a fogfehérítés miatt fogaik roncsolódnak és hosszabb ideig kell kezelésekre járniuk. Rendelőnkben elérhető fogfehérítő rendszer gyorsan, biztonságosan és hatékonyan teszi ragyogóvá mosolyát. Az orvos által elkészített egyedi sínbe helyezve a fogfehérítő anyagot naponta egyszer kell viselni. Az egyik leghatékonyabb és egyben legkedvezőbb árú anyag, de az eredmény a páciens kitartásán is múlik. A fogfehérítés időtartama hozzávetőlegesen 2 hét, ami alatt kerülni kell a dohányzást, valamint a színes italok és ételek fogyasztását (cola, kávé, vörösbor, paprikás, currys ételek, stb.). Nagy elhatározás, és némi lemondás mellett azonban fantasztikus eredmény érhető el!