• +36 70 679-7000
  • 5600 Békéscsaba Andrássy út 51/A I.emelet 27.

SZÁJSEBÉSZET

Akár foghúzás, bölcsességfog eltávolítás, implantáció (fogbeültetés),csontpótlás vagy fogágybetegség; rendkívül szakképzett kollégáink a legnagyobb szakértelemmel, felkészülten állnak az egész család rendelkezésére. Kezeléseink sikerességét a legmodernebb technikák és anyagok biztosítják.

Dr. Fazekas Bálint kezei között a legjobb helyen van. Szakmai tudása és tapasztalata mindenki számára nyugalmat ad. A fájdalommentes beavatkozás biztosítja, hogy pácienseink mielőbb mosolyoghassanak.

Fogbeültetés

A foghiányok pótlásának legkorszerűbb és legtartósabb módja a fogászati implantáció. Ilyenkor az elveszett fog/fogak helyére egy titán implantátumot helyezünk be, és erre az implantátumra kerül rá később a felépítmény és a korona. Előnye hogy nem ép fogak lecsiszolásával pótoljuk a foghiányt és sok esetben elkerülhető vele a kivehető pótlás szükségessége. Az implantátumos fogpótlás mind esztétikában, funkcióban és kényelemben teljesen ugyanolyan mint a természetes fog.

Bölcsességfog eltávolítás

A bölcsességfogak általában a húszas évek végén törnek elő.
A legtöbb esetben azonban sajnos nem megfelelő helyzetben nőnek (vízszintesen, ferdén, kifelé vagy befelé dőlve), amely komoly problémákat okoznak a későbbiekben. Fokozott veszélyt jelentenek az előttük álló rágófogra, hiszen ezáltal védtelenebbé válnak. Megnő a plakkképződés és melegágya lesz az ételmaradékok baktériumok felhalmozódásának. Ez a terület gyakorlatig tisztíthatatlan.
A csak részben áttört bölcsességfogak utat engednek a baktériumoknak, mely fájdalmas gyulladással, duzzanattal, állkapocs merevséggel és általános betegségekkel járhat. Sokkal hajlamosabbak a szuvasodásra, ínybetegségekre, tisztításunk igen nehézkes.
A bölcsesség fog akkor is problémát jelent, ha egyáltalán nem tört át az ínyen. Sajnos ekkor sem dőlhetünk hátra, hiszen a fog ekkor az állkapocs vagy a lágyszövetek fogságába esik. (impaktálnak) Ez hosszútávon okozhat problémát. Kifejezetten gyakori jelenség ha a bölcsességfogak az utolsó örlőfogra hajlanak. Ez a jelenség torlódásokon kívül a szájüregben nem látható de az íny alatt már zajló fogszuvasodáshoz, csontpusztuláshoz vezetnek.

Mindenképpen érdemes utánajárnunk bölcsességfogaink állapotának, hiszen nem csak teljesen egészséges fogainkra, csontunkra, de ezáltal egészségünkre is veszélyt jelenthetnek.
A beavatkozás teljesen fájdalommentes. Impaktált fog esetén pár napig duzzanat jelentkezhet, de egy-két hét elteltével újra kényelmesen használhatja a húzás helyén is száját.